Tveksamt nätfiske mot Comhemkunder

February 12, 2009

Anti-spamSpamSpam filter

Just nu pågår en phishingattack mot Comhem-kunder. Upplägget bygger på att Comhem haft problem med sin databas och behöver nu hjälp att återskapa den. Naturligtvis är det användarna som måste rycka in och bistå med namn, användarnamn och lösenord. Mejlet är skrivet på mycket dålig svenska eftersom man använt något automatöversättningsprogram. Förövarna varnar mottagaren att om man inte svarar inom sju dagar kommer all kontoinformation gå förlorad. Frågan är om någon går på dettta? Man kan också fråga sig vad en “direktör för andra kvartalet” gör – som mejlet är signerat med?

Med inloggningsuppgifter kan förövarna exempelvis skapa nya e-postkonton som kan användas för att skicka ut spam eller virus. De kan också skapa nya hemsidor som kan användas för att sprida virus eller länka till spammarnas försäljningssidor.

Mejen verkar vara skickade från kapade datorer i Brasilen och innehåller följande text:

Bäste Comhem.se konto Användare,

Vi stötte på ett problem med vår databas och en hel del poster förlorade vi återupprätta vår databas så att vi hjälpa dig bättre. Din Comhem.se Kontouppgifter krävs för att lagra i vår databas för att hålla kontot aktivt. Underlåtenhet att göra detta kommer att förlora hans eller hennes konto permanently.To uppdatera och ge oss möjlighet att återställa ditt konto detaljer i vår databas för att hålla kontot aktivt måste du ge oss information nedan
Urgently.Click svaret knappen för att ange information nedan.

Bekräfta din e-Identity Nedan:
Förnamn ………..
Efternamn: ………..
Användarnamn: ………. .
Lösenord: ………..
Hemland …….

Se till att information ovan är korrekt så att vi återställa dina kontouppgifter, detta kommer att förhindra att ditt konto från avbryta eller closing.Users har ofta berättat för oss att ju mer de använder Comhem.se Service, desto mer upptäcker de dess fördelar. Vi fortsätter att arbeta för att göra Comhem.se bästa e-posttjänst som finns, och vi uppskattar att du hänger med oss.

Observera: Dina uppgifter kommer inte att delas.

Varning! Konto ägare som underlåter att uppdatera hans eller hennes konto för att få detta meddelande kan lösa hans eller hennes konto. inom sju dagar efter mottagandet av denna varning kommer att förlora hans eller hennes konto permanently.Thank för att du använder Comhem.se Varning Kod:cohm5468.Comhem.se
Tack. “Comhem.se Team”
Engr. Jill Lederman
DIREKTÖR FÖR 2: a kvartalet UPPGRADERA

comhemPhishing

2022 filtering statistics

2022 year has come to an end and now we are on full speed in 2023. Here at Spamdrain it was another hard working year and we are going to keep up the good work in 2023 as well. Here … Continue reading

The latest release of mobile apps

Great news! Both Android and iOS mobile applications are live and available in Google Play and App Store. Make sure the auto update is turned on in your device and if not it’s time to update the app! Now let’s … Continue reading